fredag 28 februari 2014

Vianor

Igår for jag runt överallt på en massa ärenden :) Först var jag till Stockholm hos Kawasaki och hämtade ett tält som jag ska ha med mig till Spanien. Sen vidare på ett besök hos EMX. Tillbaka i Uppsala var jag till Text & Dekor och lämnade en skiss på bussen för det är dax att dekala om den :) Väl klar där var jag till Vianor och lämnade mina sommarhjul. Till resan får jag nya fina däck! Efter några timmars jobb var det bara att sätta på sig springskorna när jag kom hem. Det hann bli mörkt ute innan jag och Tyson kom iväg så det fick bli med pannlampa. Vid ett tillfälle brakade det till ordentligt i skogen bredvid oss så både jag och hunden hoppade högt. Inte lätt att vara rädd för vildsvin heller... :) Har än så länge bara sett en massa spår och hoppas att det fortsätter så! Tror i alla fall det blev min snabbaste tid på den rundan ;)

onsdag 26 februari 2014

Massage

Så idag var det äntligen dax för den välbehövliga massagen! Som jag misstänkte var det inte så bra i rygg/axlar/nacke, jag var mycket ömmare än vanligt. Högersidan var värst och det kommer från min ovana att skruva golv i flera timmar. Istället för att fokusera mer på armarna denna gång som det var tänkt, var det bara fokus på rygg/nacke. Nu när musklerna har släppt hoppas jag min huvudvärk också släpper som jag har haft sen jag skruvade golv första gången i fredags. Bilden tog Per-Allan igår när vi var ute och körde.

Bridgestone

Trevlig leverans idag :) Däck och slang från Bridgestone, vilket är det däckmärke jag kommer att köra med på hojen denna säsong! Jag har kört mycket på bridgestonedäck tidigare och är grymt nöjd med däcken.

tisdag 25 februari 2014

Teknik

Ett grymt kul pass blev det idag! Rätt frustrerande också stundtals när det inte gick som jag ville.. :) Först körde jag och brorsan tempo. Sedan gjorde Per-Allan en riktigt teknisk bana som vi körde. Det var knixigt och backigt, uppför och nedför. En uppförsbacke fick jag ta omtag i ett par gånger. Jag gav mig inte förrän jag tog mig runt fem varv utan några stopp.

måndag 24 februari 2014

Träningsvärk!!

Det känns att man lever just nu :) I fredags körde jag ju hoj, men jag skruvade även golv på jobbet. Skruvandet blev en och samma rörelse i flera timmar och det tog hårt på baksida lår och rygg. Den träningsvärken höll i sig även idag när jag fortsatte skruvandet på jobbet. Lägg då till två hojdagar till i helgen samt Jälla-träningen ikväll. Hur ska min stackarns kropp må i morgon!? :) Det värsta är att golvet är inte klart än... ;) Tur jag har en massagetid på onsdag! Den kan behövas då :)

söndag 23 februari 2014

Vår :)

Vilket underbart väder det har varit i helgen!! :) Det blev ett pass idag också, men idag blev det bara ren skogsåkning. Lite blött på sina håll men vi fick ihop en bana där det var hyfsat torrt. Bilden är från Östra Open i Eskilstuna, så lite renare än så var jag idag när jag var klar :)

Stalp

Det har varit två trevliga dagar ute i spåret :) Igår förmiddag testade jag för första gången lite stockar och däck på Kawasakin. Riktigt kul och givande pass! Idag blev det både riktig skogsåkning och mer crosslikt hemma hos brorsan. Det är han som är på bilden tillsammans med sin äldsta dotter. Riktigt kul att han är på hojen igen så vi kan köra ihop. Det blev ett riktigt jobbigt pass i djupa sandstalp. Vi avslutade med lite extremare åkning i kortare branta backar. Två bra och givande dagar helt enkelt :)

torsdag 20 februari 2014

Skaderehab.se

Min lilla voffsing har skadat sig ovanför tassen. Då kom skadeväskan från www.skaderehab.se väl till pass! Lite tejp, salva och en döskallestrumpa fick lösa problemet. Jag har haft användning av min skadeväska vid flertalet tillfällen. Den är alltid med mig i bussen. Kan varmt rekommendera en sån!

Stealth helmets

Idag anlände två schyssta hjälmar till mig :))) Grymt sköna! Tack snälla Johan på TQ Motorsport!

Längdskidor

Så där ja! Längdskidpremiär blev det för min del ikväll :) Riktigt skönt! I natt kom det några centimeter snö så spåret jag åkte ikväll på en golfbana fungerade bra. Hade lite problem i slutet bara när pannlampan slocknade... :)

onsdag 19 februari 2014

Sol :)

Även idag har det varit härligt väder! Då fick det bli både en springtur och en långpromenad i dagsljus, underbart :)

tisdag 18 februari 2014

Besiktning

I söndags var jag iväg igen och körde hoj och som vanligt regnade det... Vartenda träningspass sen jul har det duggat/ regnat tror jag, riktigt tråkigt, blir ju så kallt efter en stund. Som tur är har det varit uppehåll/ fint på tävlingarna som vi har hunnit köra. I söndags tog det emot att ta sig ut i regnet, igen... Men nu jäklar har det varit två fina SOOOOOL-dagar!! Helt underbart :) Bara ladda batterierna när solen väl är framme. Jag har dock inte hunnit köra någon hoj i solsken ännu, har haft fullt upp att fixa i garaget. Ena hojen registrerings besiktade jag idag på Bilprovningeni Uppsala, så då har jag grejat med den. Det gick galant! Ikväll har pappa hjälpt mig med lite av varje och jag har fått pysslat om bussen lite. Det tar tid allting :) Var på fysträningen i Jälla igår. Det kändes som att det var jobbigare än vanligt och det var det nog för shit vilken träningsvärk jag har idag... Passade bra eftersom jag skulle skruva upp gipsskivor på jobbet ;) Det tog till och med tid att komma igång på morgonpromenaden, lårmusklerna ville liksom inte hjälpa till att arbeta ;)

lördag 15 februari 2014

VM planering

Efter ett härligt hojpass på ett för mig helt nytt ställe, är jag nu hos Ullis och Anders och planerar lite inför första VM:et i Spanien. Det närmar sig med stormsteg! Ska bli grymt kul att komma iväg :)

fredag 14 februari 2014

Alla hjärtans dag

Hoppas ni har haft en mysig alla hjärtans dag. Själv har jag tillbringat den först på jobbet givetvis och sen i garaget. Äntligen har jag fått komma in därifrån :) Nu är hojen så gott som redo för besiktning. Fredagskvällar i garaget är väl ingen favorit, men dagen har bjudit på flera trevliga saker trots de! Det största glädjeskuttet gjorde jag när brorsan ringde och berättade att jag har blivit faster igen åt en liten flicka :)))

torsdag 13 februari 2014

Härligt att få röra benen i dagsljus! Vilken skillnad mot igår kväll i ruskvädret :)

onsdag 12 februari 2014

Pannlampa

Igår kväll blev det en hojtur på kvällen med pannlampa. Det var ingen lysande idé... :) Det var disigt och duggregnade så det var ruskigt svårt att se. Man såg att det var stalp/gropar men inte hur djupa dem va. Med andra ord blev det lugn körning, men det var skönt att komma ut en stund iaf! Ikväll fick det bli en tur med löparskorna och pannlampa istället.

tisdag 11 februari 2014

Finbesök

I söndags när Per-Allan och jag stod i garaget och justerade in hänget fick vi besök av det här lilla charmtrollet :)

söndag 9 februari 2014

Östra Open i Eskilstuna

Vatten och lera, det bjöd Eskilstuna-banan på igår! Den här gången var banan längre än sist. Fyra varv körde vi och varvet tog cirka 24 minuter för mig. Som tur var slapp vi regnet under tävlingen, men det regnade rejält när jag lastade på morgonen. Banan var som vanligt stenig och tack vare regnet blev det riktigt sladdrigt. Jag tyckte det var riktigt svårkört,men det rullade på hela tiden. Damklassen vann jag med cirka 10 minuter. Bilden har Jörgen Forslund tagit. Efteråt hjälpte pappa mig att montera i Öhlins TTX i framgaffeln med lite support från Thomas. Suveränt, tack för hjälpen! Sedan fick jag hjälp att byta framgaffeln och bakstötdämparen på hojen så jag kunde ut och testa idag. Det blev en riktigt lång dag, sen natt, innan allt var klart. Hade ju en massa att tvätta också. Riktigt skönt att det är klart nu och att jag kom ut en sväng idag! Jag tog en sväng till Per-Allan i regnet :) Först ställde vi in hänget innan jag begav mig ut i spåret. Det fungerade riktigt bra allting! Känns skönt att bitarna börjar falla på plats :)

fredag 7 februari 2014

torsdag 6 februari 2014

Bussen i rull

Det blev en till tur idag och testa kopplingen lite mer. Lite ovant i början, men det kommer bli klockrent när jag får köra lite mer med den :) Idag kom det även delar till bussen. Spjällhuset hade gått sönder på den, men nu sitter det hela delar på plats! Tusen tack för hjälpen att byta delar!!! Har varit lite frustrerande att åka bussen i veckan... Den har varit helt orkeslös! Trots full gas på varje växel ville den inte komma upp i fart, men nu hoppas jag det är löst :)

onsdag 5 februari 2014

Rekluse koppling

Igår kväll blev det ett pass i skogen. Det har varit ett spår där tidigare, men nu var det länge sen det kördes där sist så det var riktigt bökigt. Efter några varv, efter x antal stopp och någon vurpa, gick det mycket bättre. Men där och då kände jag verkligen att det var dax att sätta i rekluse kopplingen! Så idag hjälpte Roger mig på Jham Motorservice i Uppsala att montera i den :) Givetvis var jag tvungen att ut och testa lite ikväll på samma slinga och det vart en jäkla skillnad! Inte ett stopp :))) Nöjd och glad Jessica!!!

tisdag 4 februari 2014

EMX

Den här ska bli rolig att montera på hojen :))) En recluse koppling från EMX!

söndag 2 februari 2014

Blött äventyr

Det kändes lite segt att komma upp i morse, men väl vid banan kändes det bra :) Dock regnade det så spåret blev moddigt och glasögonen var bara att kasta av sig. Inte ofta jag kör utan glasögon men idag gick det banne mig inte att köra med. Allt blev blött rakt igenom idag så det var en kall Jessica som satte sig i bussen och åkte hem. Det tog tid att få tillbaka värmen efteråt vill jag lova. Spåret var jättefint och för min del var det en hel del nydraget sen sist jag var där, kul!

lördag 1 februari 2014

Östra Open Torstuna

Det var ett grått och trist väder jag vaknade till idag, men eftersom det var race hoppade man lätt ur sängen :) Fjärde deltävlingen i Östra Open stod på schemat! Elit, junior och bredd startade före oss och det var flera som kom in med krokiga bromsskivor. Jag pratade med brorsan som kom trea i elitklassen och han sa att det var mycket fula stenar och stubbar att slå i. Det var därför läge att köra lite klokt och inte luta hojen för mycket i alla djupa spår. Det lyckades jag bra med och höll nya fina hojen hel! Fyra varv körde vi idag också och det blev en seger i damklassen med cirka fem minuter. Trea blev jag i startgruppen. Bilden har Jörgen Forslund tagit.